Salade met gegrilde groenten

Salade met gegrilde groenten

Geplaatst op

Misschien herken je het wel. Je al een hele week ergens op verheugen. Nja, ik zal vast niet de enige zijn ;-). De meesten verheugen zich op een stukje taart of chocolade, heb ik ook wel. Maar ik had al een aantal dagen zin om een salade met gegrilde groenten te eten.

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik dol op gegrilde aubergine. Zowel in een salade als bij een borrelhapje. Zie ook mijn andere salade met gegrilde aubergine

Zo dus, deze salade!

Welke groenten te grillen? Net wat je lekker vindt. Ik koos voor aubergine, courgette en (rode en gele) paprika.

Voor 1 persoon heb je voldoende aan een halve courgette en 1/3 aubergine.

Snij de aubergine en courgette in plakken van 0.5 cm.

Verwarm de grillpan (of -plaat).

Bestrijk de plakjes groenten met (kokos)olie en wat gedroogde basilicum. Grill ze tot ze aan beide kanten mooie streepjes hebben of gewoon gaar zijn. Bestrooi ze met wat fleur de sel of gewoon zeezout. Laat even afkoelen.

De paprika snij je in dunne reepjes en leg je in de grillpan. Invetten in principe niet nodig.

Maak een salade naar wens. Ik koos voor een basis met rucola. Maar spinazie, snijbiet oid kan natuurlijk ook. Meng dit en je salade is klaar.

Als dressing had ik bij deze salade een combinatie van 2 el walnotenolie en 1 tl basilicum-mosterd.

Ook lekker met stukjes feta of Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

NB. Toch groenten over, kijk dan snel naar de volgende post! ;-)