Salade met pompoen, gegrilde peer en geitenkaas
Geplaatst op
Goede combinatie! Een beetje geïnspireerd door een bruschetta van Donna Hay, welke met pompoen - peer & roquefort was!
Nodig voor 1 goede portie
- 200 gram pompoen (geschild en in blokjes)
- paar rozemarijnnaaldjes
- 1 teentje knoflook
- 1-2 el olie
- een halve peer
- geitenkaas (hoeveelheid naar eigen wens)
- wat rucola.
Marineer de pompoen in de olie, fijngehakte knoflook en fijngehakte rozemarijn. Laat dit even 10 minuten staan. De bak waar je de pompoen in hebt gemarineerd - niet schoonspoelen. Dit is perfect voor je rucula als snelle marinade/dressing. Bak de pompoen gaar in de oven voor circa 30 minuten.
Als de pompoen gaar is meng je deze met de rucula.
Snij de peer in plakken van 0.5 cm, bestrijk met wat olie. Grill de plakken in een grillpan. Geitenkaas naar eigen wens toevoegen (of een andere kaas). Lekker met wat balsamico!
Serveer en dien direct op.