Salade van parelcouscous en kipfilet
Geplaatst op
Een heerlijke salade die zowel als lunch en diner prima smaakt! Parelcouscous was voor mij nieuw om mee te koken. Ik vond het op een leuke markt in Amsterdam een tijdje terug.
In het Middenoosten (Jordanië, Libanon, Palestina en Israël) eet men couscous in de vorm van parelcouscous, een ronde korrel. Ik weet de precieze (of officiële, moet ik zeggen) bereidingswijze niet. Maar ik heb het gewoon gekookt in een pannetje. Net als rijst bijvoorbeeld. Terwijl ik couscous (de voorbereide dan) stoom in wat kokend water.
Voor deze salade heb je het volgende nodig voor 2 personen:
- Een stukje kipfilet van 200 gram
- 1 teentje knoflook
- parelcouscous (een kopje denk ik, net hoe groot je honger is)
- 1 tomaat
- goede snuf komijnzaad
- zout en peper.
- Halve courgette in blokjes gesneden
- (Kokos)olie.
Zet een pannetje met kokend water op. Bereid hier de couscous in. In zo’n 6-7 minuten is het (beet)gaar.
Snij ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de knoflook. Bak de kipfilet samen met de knoflook in de olie. Voeg het komijnzaad toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat dit even zo bakken. Snij ondertussen de tomaat in reepjes. Voeg deze toe aan de kip. Laat het rustig doorsudderen tot de tomaat zijn vocht vrijlaat. Je krijgt nu een soort ‘saus’. Als de kip gaar is, ben je ook klaar.
Ondertussen is de couscous ook klaar! Snij de courgette in kleine blokjes. Meng deze door de kip of de couscous.. dit maakt niet zoveel uit. Het gaat toch allemaal bij elkaar. Meng alles lekker door elkaar.
De salade is zowel koud als lauwwarm erg smakelijk!