Salades
Geplaatst op
Ik ben dol op salades! Een vast recept heb ik eigenlijk niet. Ik doe door mijn salades vaak wat er in de (koel)kast ligt. Ik wissel vaak van groenten, met als basis wel wat rauwkost. Een keer niet vegetarisch; prima, zoveel mogelijk of het nu met een stukje gerookte kip of zalm is.
Ik hou mij meestal voor, wat wil ik als hoofdbestandsdeel. Groenten, vlees of vis. Of juist wat kaas!
Om je op te gang te helpen voor een lunch of als maaltijdsalade hier enkele suggesties:
Salade met radijsjes, tomatjes en tuinbonen
Een frisse linzensalade (zowel vegetarisch te eten als met een stukje kip bijvoorbeeld)
Een salade met gerookte kip, paprika en komkommer. Met een frisse dressing van een basilicummosterd met wat olijfolie.
Of probeer de frisse zomerse salade (in terracotta-schaal op de foto) eens. Een handje vol met rucola. Hierbij (rode en gele) tomaatjes, wat olijven en stukjes geitenkaas. Bak wat stukjes rosbief (of ander vlees) droog) en besprenkel eroverheen. Voor de smaak wat zout en peper. Voor de luxe wat truffelolie (of andere olie ook prima natuurlijk!)
Of probeer eens de salade met stukjes gegrilde aubergine, besmeerd met een simpele macadamiapesto.
Voor nog meer ideeën, kijk dan even in de receptenindex .