Salted Caramel Popcorn
Geplaatst op
Cravings!? Ken je die?
Als je vorige week mijn Instagram in de gaten gehouden hebt, heb je het gezien. IK ben zwanger van ons 1e kindje! Het dringt steeds meer tot mij, tot ons door wat ons over 23 weken te wachten staat. Zo leuk en spannend! Maar goed, ik eet geen haring (jak) of augurken. En gelukkig ook niet dagelijks popcorn haha, maar die kleine foodie-baby heeft wel een goede smaak.
Misschien zit het tussen mijn oren, maar heb opeens weer in Cheetos of Nibbits (die ik NOOIT at). En lust heel veel Surinaamse groenten, gelukkig maar. Ook nog iets gezonds ;-) Die Nibbits zijn het huis niet ingekomen, de Cheetos wel overigens ;-)! Dankjewel zusje…
Deze popcorn is echt f* lekker…
Ik maakte een bak voor 3 (Jeroen, ik en de baby natuurlijk haha), maar at hem alleen op…
Voor een bak heb je nodig
- afbakpopcorn (2-3 el)
- 1 tl (kokos)olie
- 50 gram suiker
- 2 el water
- 1 tl grof zeezout
Bereid de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Veel meer dan de olie verwarmen, popcorn erbij en deksel erop totdat de popcorn begint te poppen is het niet eigenlijk…
Als de popcorn bijna klaar is start je aan de karamel.
Pak een (oude) koekenpan. Doe hier de suiker in met water. Laat dit rustig smelten totdat het begint te bubbelen en langzaam bruin verkleurt.
Kiep de popcorn in een bak met bakpapier op de bodem…
*Nu even opletten, als het te bruin wordt is het niet bitter. Dit is niet lekker… *
Als de karamel klaar is sprenkel je het zout erover en dan schenk je de karamel over de popcorn.
Laat dit even afkoelen… en probeer het dan rustig (+voorzichtig, het is heeeeet!) te verdelen met je handen.
Serveer en geniet! En als je wat over hebt, is het de volgende dag ook erg lekker (mits luchtdicht bewaard)