Samosa's

Samosa's

Geplaatst op

Samosa’s zijn afkomstig vanuit de Indiase keuken. Eigenlijk zijn het gefrituurde hapjes, heerlijk als hapje of als voorgerecht. Lekker gevuld met aardappel, kikkererwten en heerlijk kruiden.

Ik maakte een versimpelde versie, daar is iedereen dol op! Zo klaar en succes gegarandeerd.

Voor 12 stuks heb je nodig

  • 6 vellen bladerdeeg (ontdooid)
  • 2 kleine aardappels (gekookt en fijngestampt)
  • 2 el doperwten
  • 2 el rode linzen
  • snuf komijnzaad
  • 1/2 tl harissa of sambal
  • zout naar wens
  • sesamzaad
  • ei om bladerdeeg te bestrijken.

Kook de aardappelen totdat ze helemaal gaar zijn. Je kan ervoor kiezen om de linzen op 2/3 van de kooktijd van de aardappeltjes erbij te doen.

Scheelt weer afwas

Aardappelen en linzen klaar? Afgieten en fijnstampen. Meng direct de doperwten en kruiden erdoorheen. Laat dit even afkoelen.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Halveer de velletjes bladerdeeg en leg steeds een theelepel aardappelvulling op de rand van het bladerdeeg.

Rol hem op en leg ze zo neer dat de rand aan de onderkant blijft liggen.

Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk met wat ei en bestrooi met sesamzaad (of maanzaad) en eventueel nog een beetje zout.

Bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk.