Sinaasappel Cheesecake met Cranberries

Sinaasappel Cheesecake met Cranberries

Geplaatst op

Heb je je voornemens voor het nieuwe jaar volgehouden…? Of ga je lekker mee met de flow en geniet je van van alles!?

Enfin, de eerste 2 maanden van het jaar zitten er nu ruimschoots op. Kom ik toch nog even aanzetten met een cheesecake! Schrale troost, ook voor de bips hihi, deze zijn in bite-size! Ik bakte ze namelijk in een bakringetje.

Mini-cheesecake, maar net zo lekker! Dit keer een cheesecake gemaakt met sinaasappel en cranberry!

Toch een andere smaak? Ik heb ook een witte chocolade cheesecake online staan, of een Oreo Cheesecake of mmmm, wat dacht je van deze Citroen Cheesecake

Enfin, voor 4 van deze bite size schatjes heb je nodig:

TOPPING

  • 200 gram Monchou
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 grote theelepel maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • rasp van 2 sinaasappels
  • Handje fijngesneden cranberries
  • 2 eetlepels yoghurt

BODEM

  • 75 gram speculaasjes of andere koekjes (fijngemalen)
  • 30 gram gesmolten (room) boter

Begin met de bodem. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een doek en sla erop los totdat ze fijn zijn. Smelt de boter en meng dit door de koekjes heen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, doe hier de kleine bakringen op (of gewoon cupcakevormpjes) en giet hier het koekjeskruim in. Druk plat met de bolle kant van een lepel en zet dit even weg in de koelkast.

Voor de vulling van de cheesecake is het simpel: meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar. Dit kan in de keukenmachine of met een handmixer.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de cheesecake in 30-40 minuten gaar.

Laat eventjes afkoelen!

Enjoy!