Sinaasappel-tulband

Sinaasappel-tulband

Geplaatst op

Naast de chocolade-chip-cookies en de Oh My Oreo-brownies die deze week uit mijn oven verschenen…

Maakte ik ook nog deze luchtige (of zeg maar gerust Fluffy) sinaasappel-tulband!

Voor een kleine tulband heb je nodig:

  • rasp van twee sinaasappels
  • 3-4 el magere yoghurt
  • 100 gram gesmolten (room)boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je tulband goed in met olie of boter en bebloem hem dan ook zodat de tulband goed los komt na het bakken.

Laat de boter smelten in een pannetje.

Klop ondertussen de suiker en eieren heel luchtig samen gedurende enkele minuten.

Giet hier de sinaasappelrasp en yoghurt bij, klop nog even door.

Nu mag de gesmolten boter er ook bij (let op, het kan spetteren). Even mengen.

Mix de meel erdoorheen.

Giet het beslag in je tulband en bak in ca. 35-40 minuten goudbruin in de oven.