Sinaasappel-tulband

Sinaasappel-tulband

Geplaatst op

​ Na een periode van ruim 1,5 jaar sluit ik mijn niet-academische deel van mijn opleiding tot anesthesioloog af. Binnen mijn opleiding (zie het als werkend leren, ik ga niet naar school oid) doe je een groot deel in een academisch ziekenhuis en 20-25% perifeer. Een onwijs leuke tijd heb ik gehad. Dat terzijde natuurlijk, maar heb mijn collegae al daar wel lekker volgestopt. Ik vind zelf althans dat ik genoeg bakuurtjes heb besteed in ruil voor de gezelligheid en natuurlijk leerzame momenten! Deze tulband is heerlijk luchtig en rijk met de subtiele smaak van de sinaasappel. Door het raspen van de schil komen de oliën die die heerlijke smaak (+geur) afgeven extra goed vrij.

Al nieuwsgierig?

Dit heb je nodig!

  • 7 eieren
  • 250 gram rietsuiker
  • 350 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 350 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • rasp van 5 sinaasappels
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. En vet de tulbandvorm goed in.

Ik gebruik ook altijd bakspray van dr O, geen sponsoring. Gewoon een fijn product.

Klop de boter luchtig samen met de suiker.

Doe dit totdat het bijna ‘wit’ is en voeg de rasp toe van de sinaasappels.

Voeg 1-voor-1 de eieren toe. Klop het weer even goed door.

Voeg de kaneel vanille-extract toe. En dan ook de bloem + bakpoeder.

Meng even goed door en giet dan het beslag in de bakvorm.

Bak de cake in 30-35 minuten gaar of totdat hij in ieder geval goudbruin is.

Test de tulband met een satestokje, als deze er droog uitkomt is de cake gaar . Laat eventjes afkoelen en draai dan de tulbandvorm om.

Betrooi de cake, als deze is afgekoeld, eventueel met wat poedersuiker of een topping.. en serveer!

Voldoende voor 20 stukken!