Sinaasappel- (witte) chocoladecake
Geplaatst op
Zoals sommige inmiddels wel weten ben ik recent van baan gewisseld. Nou, is dit niet het meest belangrijke om te vermelden op deze blog. Maar het heeft wel degelijk mijn proevers veranderd ;-)! Haha! Opeens naar een centrum van minstens 5x zoveel mensen werken is toch wel een ommezwaai.
Afgelopen weekend dook ik de keuken in. Naast een bananenbrood met cacao, deze zal nog volgen, bakte ik deze snelle & luchtige cake met een vleugje sinaasappel en witte chocolade.
Eerder noemde ik al dat witte chocolade uit de oven (of in een cake dus) een soort fudge-smaak krijgt.. ook nu weer! De smaak was heerlijk en de collegae van manlief (voor wie ik de cake bakte) gaven hem een 5 uit 5.
Je hebt nodig:
- 5 eieren
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram bloem
- 175 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- schil van twee sinaasappels
- 50 gram witte chocolade.
Als garnering: 50 gram aan blokjes pure chocolade en wat eetlepels sinaasappelsap.
Hoe maak je hem?!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in of leg een stukje bakpapier op de bodem.
Klop de eieren, samen met de suiker, tot een luchtige massa. Doe hier vervolgens de boter bij. Laat nog even luchtig kloppen. Draai hier de sinaasappelschil, bloem en witte chocolade met een spatel (of de pulse-stand van je mixer) doorheen.
Giet het mengsel in een bakvorm. Ik gebruikte een vierkante van 23x23 cm. Maar een springvorm kan ook.
Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.
Laat de cake eventjes wat afkoelen.
Als de cake is afgekoeld doe je (ongeveer 50 gram) chocolade met sap van een kwart sinaasappel in de magnetron. Laat dit smelten, roer door. En giet over je cake-blokjes. Uitsmeren mag natuurlijk ook!
Genietze!