Slagroomtaart met chocolade en aardbeien
Geplaatst op
Eindelijk heb ik een fijn recept gevonden voor de ‘cake’- vulling van een taart. Zoals ik al bij dit recept van het biscuit beschreef is het even een speurtocht en zijn de meeste vullingen juist te dens, te machtig of te zwaar..
Ik maakte om het biscuit eens goed uit te proberen een slagroomtaart. Hier kun je je eigen invulling aangeven natuurlijk! Denk aan verse aardbeien of juist aan schijfjes mango….
Lees je mee?
WAT HEB JE NODIG?
Je hebt voldoende voor 10-12 punten taart!
- 1x recept Moskovisch biscuit
- 200 ml opgeklopte slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 1/2 pot aardbeienjam
- 100 gram fijngehakte pure chocolade
HOE MAAK JE DIT?
Maak eerst het Moskovisch biscuit zoals beschreven in het recept. Laat even afkoelen en snij het biscuit in drie gelijke plakken. Doe dit met een taartzaag of een scherp mes.
Klop de slagroom stijf samen met de Klopfix.
Besmeer de eerste plak biscuit met jam, dan slagroom en wat stukjes chocolade erop. Herhaal hetzelfde bij de tweede laag. Sluit af met de derde plak. Top deze af met slagroom, stukjes chocolade.
Bewaar de taart in de koelkast zodat de slagroom nog wat stijver wordt.
Snij aan en serveer :)