Soesjes met cheddar en spinazie
Geplaatst op
Als je opstaat met hartige soesjes in gedachten moet je ze ook maken. In Frankrijk, tijdens onze laatste vakantie, aten we heerlijke gruyère-soesjes! Deze heb ik thuis nog nagemaakt, maar deze soesjes met cheddar en spinazie doen er geen onder voor.
Even een klusje en goed voor de biceps! (het maken dan, het opeten daar laat ik mij niet over uit ;-))
Voor 15 stuks heb je nodig
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 50 ml water
- 50 ml water
- 35 gram geraspte (goede) cheddar
- 15 gram uitgelekte spinazie (fijngesneden)
Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook.
Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Dit moet je echt even goed doorkloppen met een spatel bij voorkeur.
Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.
Haal de pan van het vuur (laat het een even paar minuten staan!).
Roer dan de eieren stuk voor stuk door het beslag. Per ei, kloppen-mengen, totdat….er een glad beslag ontstaat.
*Als je niet goed doorklopt ontstaat er een soort scrambled-egg-achtige geur, zeker als je ze bakt. En de soesjes wordt niet mooi hol van binnen. *
Meng als laatste de spinazie en geraspte cheddar door het beslagje.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit ‘dopjes’ op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Het beslag zet nog behoorlijk uit namelijk.
Bak de soezen in circa 15 minuten goudbruin.
Laat ze goed afkoelen.
Voor de vulling klop je de ricotta even los met wat zout e/o peper. Prik met een mesje een gaatje aan de onderkant van de soesjes en vul de soesjes aan de onderkant met de ricotta.