Speculaas-perentaart

Speculaas-perentaart

Geplaatst op

Ik weet het, Sinterklaas is inmiddels allang het land uit en de feestdagen zijn ook al bijna voorbij. Maar ach, ik heb het hele jaar door koek- e./o speculaaskruiden in mijn kastje staan! En deze taart smaakt dus net zo lekker op alle andere dagen!

De combinatie van de zachte peer en speculaaskruiden is subliem! Ga jij hem ook maken?

Voor een taartvorm van 24 cm doorsnee heb je nodig:

  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram suiker
  • 1 tl amandelessence
  • 2 peren (Conference of Doyenne bijvoorbeeld, geschild en ontdaan van klokhuis)
  • Paar schepjes koek- e/o speculaaskruiden (naar eigen smaak)
  • 250 gram (room)boter op kamertemperatuur
  • 2-3 handjes amandelschaafsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je bakvorm in of leg een velletje bakpapier op de bodem.

Klop de eieren luchtig samen met de suiker en roomboter.

Als dit eenmaal luchtig geklopt is voeg je de kruiden en de essence toe.

Klop dit even door. Spatel (of klop langzaam) het meel erdoorheen. Hierna voeg je ook het amandelschaafsel toe.

Giet het beslag in de bakvorm. Snij de peren in kwarten. Leg de peren in de gewenste vorm op je taart. Duw ze ietsjes in het beslag.

Bak de taart in circa 50-60 minuten gaar.

Garneren met wat amandelschaafsel is lekker. En voor een mooie glans kun je er wat abrikozenjam over smeren!

Geniet!