Speculaaskruiden
Geplaatst op
Een bucketlist-dingetje. Ik maakte mijn eigen speculaaskruiden.
Je kan deze tegenwoordig overal wel vinden. Iedere winkel heeft weer zo zijn eigen samenstelling. Google en je vindt tig recepten. Ik wilde eigenlijk nog heel graag van alles bakken afgelopen weekend en miste de speculaaskruiden in mijn kruidenkastje. Dus toen dacht ik: of in de regen naar de supermarkt óf ….
ZELF maken!
Lees je mee?
Voor een bakje vol heb je nodig:
- 16 theelepels kaneel
- 3 kardemompeulen
- 2 theelepels anijszaad
- 2 theelepels kruidnagel
- 4 theelepels korianderzaad
- 4 theelepels nootmuskaat
- 2 theelepels gemberpoeder
Ik had de korianderzaad, kruidnagel en anijszaad niet in gemalen versie thuis; dus deze moeten eerst even fijngemalen worden in een vijzeltje.
Verwijder de zaadjes uit de kardemompeulen en vermaal deze ook.
Meng dan alle kruiden bij elkaar en doe in een (droog en schoon) potje.
Veel bakplezier.
Gebruik speculaaskruiden bijvoorbeeld in: