Spelt-yoghurtbollen met rozemarijn
Geplaatst op
In het kader van… ik-ga-los-met-speltmeel… ook nog dit recept online voor jullie!
Ze lijken op de spelt-yoghurtbollen met cranberry’s alleen had ik geen eieren meer in huis. Dus heb ik het recept wat aangepast. Ik was niet ontevreden over het resultaat ;-)!
Voor twee grote bollen heb je nodig:
- 180 gram (Turkse) yoghurt
- 130 gram speltmeel
- 2 el olijfolie
- handje verse (fijngehakte) rozemarijn
- handje fijngehakte amandelen
- handje pompoenpitten (evt. fijngehakt)
- snufje zout
- goede theelepel bakpoeder
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Meng alle ingrediënten tot 1 grote deegbal.
Verdeel dit in twee bollen.
Bak ze in 20 minuten goudbruin.
Het is nog wat vochtig vanbinnen, dus mijn tip is om de bollen na 20 minuten te halveren én dan nog even 5 minuten af te bakken.
Lekker met een plakje geitenkaas en rucola.. maar al het andere zal natuurlijk net zo lekker zijn!
Eet smakelijk!