Sperziebonen Linzen Salade met feta en zongedroogde tomaatjes
Geplaatst op
Niet direct een combinatie die je snel tegenkomt, maar dat maakt het des te leuker toch?
Een voedzame salade die lekker is als bijgerecht of als hoofdmaaltijd met een stukje vis erbij bijvoorbeeld. De sperziebonen geven een stevige bite aan de salade doordat ze beetgaar gekookt zijn en dat in de combinatie met die kleine (Dupuy) linzen is een feestje. Ik koos ervoor om gedroogde linzen te gebruiken (dus weken en daarna nog koken), maar gewoon linzen uit blik zijn ook meer dan prima!
De feta mist op de foto (sorry!) maar zat er wel echt in en geeft net even dat zoutje aan de salade waardoor een dressing eigenlijk vrijwel overbodig.
Tijd om het recept te delen! Voor een grote schaal vol heb je nodig:
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 gram zongedroogde tomaatjes + 3-4 eetlepels van de olie
- 1 blikje linzen (250-300 gram)
- 100 gram feta (verkruimeld)
- 1/2 rode ui
- handje cashewnootjes
Haal de topjes van de sperziebonen, halveer ze en kook ze tot beetgaar samen met de ui in 1 pan. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en de zongedroogde tomaatjes.
Als de boontjes klaar zijn? Giet ze af en schep terug in de pan. Doe de tomaatjes (incl. de olie van de tomaatjes) bij de boontjes in de pan. Giet de linzen ook af en doe deze er ook bij.
Laat het afkoelen. Vlak voor het serveren doe je de feta en nootjes erbij
Eet smakelijk!