Pasta van spinazie
Geplaatst op
Kleur op je bord? Of je kinderen stiekem meer groenten laten eten.. you name it! Pasta met zo’n toffe kleur is altijd lekker. Sowieso ben ik fan van huisgemaakte pasta. Het heeft een andere structuur, voller van smaak en homemade is vaak toch gewoon het beste.
Ja, oké. Niet voor op de doordeweekse avond. Het kost ietsjes meer tijd, maar ook hier ben je in 30 minuten wel mee klaar. Doe jij mee?!
Voor 2 personen heb je nodig
- 150 gram bloem (‘00’ bij voorkeur)
- 40 gram spinazie
- 1 ei
- snufje zout
- 1 el olijfolie
- wat extra bloem voor het uitrollen
Breng de spinazie eerst kort aan de kook. Eenmaal zacht? Laat dit eventjes afkoelen.
Pureer de spinazie in met een staafmixer of hakkertje tot een ‘puree’. Doe hier de olie en ei bij en meng nog eens goed.
Giet dit groene mengsel bij de bloem en kneed dit goed door.
Je bent met de hand zeker 5-10 minuten bezig om er een mooi glad deeg van te kneden. Neem hier dus wel even de tijd voor.
Laat de deegbal eventjes rusten (minimaal 20-30 min) in de koelkast.
Oke, in 30 minuten klaar is wat optimistisch. Maar je hebt nu tijd om een saus te maken of wat dan ook…
Haal de pasta uit de koelkast, verdeel in twee ballen.
En verwerk de pasta in je pastamachine. Rol het eerst op de dikste stand uit, dubbelvouwen, weer op de dikste stand. En ga dan door tot je op de dunste stand van je pastamachine bent beland.
Je mag kiezen of je hier lasagnabladen van maakt, tagliatelle of spaghetti (althans, dat is hier de keuze).
Kook de pasta in kokend water voor 30-40 seconden en serveer met een saus naar wens.