Spruitjes met rookworst en ketjap
Geplaatst op
Van de week werd aan mij gevraagd of ik altijd ‘typisch Surinaams’ eet. Het antwoord daarop is nee. Ik zou soms wel willen. Maar niet alle Surinaamse groente is altijd te vinden of het is absurd duur. Zeker nu we niet meer in de Randstad wonen. Buiten dat, het is nog meer de vraag. Wat is typisch Surinaams?!
Is dat de BB+R (bruine bonen met rijst) of geldt het voor de roti?! Ik eet wel vaker dingen die ik klaarmaak met een Surinaamse touch of zoals ik het thuis heb geleerd. Zo maak ik zuurkool met worst (of zoutvlees) en aardappel. En dus ook mijn spruitjes met ketjap en sambal!
Om de NL’se foodies tevree te houden gemengd met stukjes gebakken rookworst en zo is het cirkeltje weer een beetje rond toch ;-)!
Voor 3-4 personen heb je nodig:
- 500 gram (gehalveerd en schoongemaakte) spruitjes
- 1 rookworst (in stukjes)
- 1 grote ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 2-3 el ketjap
- 1 el sambal
- beetje olijfolie
- paprika naar eigen wens
Snipper de ui en knoflook.
Bak deze eventjes kort aan in de olijfolie en doe hier de rookworst bij.
Bak dit even rondom en voeg de spruitjes toe samen met 2-3 el water.
Laat dit even sudderen en voeg tot slot de ketjap en sambal toe.
Laat dit opstaan totdat de spruitjes zachter worden.
Eenmaal klaar?
Serveer met basmatirijst of met aardappelen.
Eet smakelijk!