Sticky karamel kip

Sticky karamel kip

Geplaatst op

Op Instagram werd al gezegd, U had me by sticky…!

Deze versie van je kippetje is hardcre. Mag je dat zeggen over je eigen eten? Vind ik wel ;-)

Het is niet echt bevordelijk voor de weegschaal, maar als je het gewoon lekker eet met een bord gewokte groentjes blijft alles weer mooi in balans. En daar draait een goed dieet om. Je mag best genieten van heerlijk eten. Of dat voor jou een stuk komkommer is of een smakelijke maaltijdsalade is aan jou.

Maar eten moet wel leuk blijven! Dat is mijn motto in ieder geval.

Enfin, voor deze karamel kip…

Voor twee personen heb je nodig

  • twee kippendijen (zonder vel of bot)
  • marinade (zie hieronder)
  • 3 goede eetlepels honing
  • 2-3 el water
  • 1 el sambal
  • zout naar wens
  • sesamzaadjes (naar wens)

Marinade

  • 2 el hoisinsaus (of sojasaus)
  • 1 tl sambal
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 el sesamolie (of gewone olijfolie)

Maak eerst je marinade door de genoemde ingrediënten met elkaar te mengen.

Marineer de kip hier minimaal 30 minuten in.

Verwarm de oven tot 180 graden. Bak de kip (zonder extra olie) aan in een koekenpannetje. Als de kip rondom bruin gebakken is, schep de kip op een bakplaat en bak je deze af in de oven gedurende 10 minuten (ongeveer).

Spoel het pannetje waar de kip in gebakken is niet af! Flavour all over..

Maak ondertussen de karamel in het pannetje door de genoemde ingrediënten weer te mengen. Laat dit even rustig opkoken totdat het stroperig begint te worden.

Leg de (intussen gare) kip in de karamelsaus en laat rustig sudderen. Niet te lang, want dan brand je karamel aan.

Serveer met een salade of lekker met basmatirijst + groenten.

Enjoy!