Stoofpeertjes met een sinaasappel-chocoladesaus
Geplaatst op
Heerlijk….en stoofpeertjes horen heus niet per se in de winter :-)! (vind ik). Dit receptje smaakt ten allen tijden goed, rond de feestdagen of gewoon rond de lente na een heerlijk diner!
Normaliter maak ik stoofpeertjes klaar op de ‘klassieke wijze’ dus… in rode wijn met kruiden zoals kaneel, steranijs e.d.
Ook een sublieme combinatie en een recept die ik nog een keertje online zal plaatsen.
Op het werk noemde een collega iets over stoofpeertjes in sinaasappelsap en mijn aandacht was natuurlijk getrokken! Ik maakte deze peertjes en ze pakten heel goed uit!
Voor vier peertjes:
- 4 Gieser Wildeman stoofperen
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl palmsuiker of kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kardemompeulen
- Sap van 4-5 mandarijnen
- Sap van 2 sinaasappels
- Scheut marsala en voldoende kokend water tot je peertjes onderstaan.
- 3-4 blokjes pure chocolade voor de saus
Schil de stoofperen.
Zet in een pannetje het sap op samen met de marsala, kruiden en suiker(s).
Voeg de peertjes hieraan toe.
Breng langzaam aan de kook. Als het vocht kookt zet het dan op een laag pitje en laat langzaam sudderen.
Het zal ca. 25-30 minuten duren voordat de peertjes klaar zijn. Als je er met een vork makkelijk in prikken zijn ze klaar.
Laat de peertjes wat afkoelen.
Ondertussen neem je paar eetlepels (2 á 3) van het kookvocht.
Doe dit bij de pure chocolade.
Meng dit even door en laat nog even 20-30 seconden smelten in de magnetron.
Deze saus mag over de peertjes heen! En klaar :)!
Eet smakelijk!