Taart met Monchou en kersen - Verjaardagstaart Yara

Taart met Monchou en kersen - Verjaardagstaart Yara

Geplaatst op

Het begin van deze maand stond in het teken van de verjaardag van Yara!

Het moment is daar, Yara is 1. Van een lieve baby naar een nog lievere dreumes. Van een hulpeloze kleine dame aan de borst tot een kleine veelvraat. Het eerste tropenjaar hebben wij als ouders overleefd.

Wat ging dit jaar snel en wat was het leuk. Ook pittig, wallen tot aan mijn schouders en minder slaap dan ooit tevoren. Maar het is het waard! Echt :)

Dus! Reden voor taart! Wat een feest! Ik maakte voor deze mooie dag 2 taarten! Een hele taart met biscuit gevuld met banketbakkersroom en frambozen.

En deze heerlijke roze taart met Monchou en kersen die ik vandaag met jullie ga delen.

Lees je mee?

Benodigheden: 2 springvormen van 20 cm doorsnede. Garde of handmizer. Oven.

Voor de taart

  • 525 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram suiker
  • 1 zakje baking soda
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 350 ml zonnebloemolie
  • 350 ml karnemelk
  • rode voedselkleurstof naar inzicht
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels azijn.

Tussenlaag

  • 2 el poedersuiker
  • 400 gram monchou
  • 100 ml slagroom
  • 1 blikje vlaai-kersen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet twee ronde springvormen in tot aan de randen, op de bodem doe je gewoon bakpapier. Zeef in een kom het zelfrijzende bakmeel, suiker, baking soda, cacaopoeder en zout. Meng dan in een andere kom de eieren, olie, karnemelk, kleurstof, vanille-extract en azijn met behulp van een elektrische mixer of keukenmachine. Voeg langzaam alle droge ingrediënten toe aan de andere kom en mix dit nog 2 minuten tot een glad mengsel (een beetje vloeibaar mag best).

Verdeel de cake over de vormen en bak deze ongeveer 30 minuten. Haal de cakes uit de oven, laat deze even afkoelen en leg ze zonder vorm eromheen op een rooster

(Of pak een bord en leg de cake op een snijplank of af te koelen.

Tijd om de taart te maken. Halveer de twee helften met een taartzaag of een scherp mes. Nu heb je vier plakken cake!

Maak het glazuur door de poedersuiker met de Monchou en slagroom even kort te mengen. Begin met 1 laag cake, Monchou, kersen, danweer een cakelaag etc etc…top af met een laag cake. Even laten opstijven in de koelkast! Daarna voor de 2e ronde de cake rondom besmeren met de Monchou!

Voor een feestelijk effect bestrooi de taart met gekleurde spikkels!

Happy birthday Yara!