Tapenade van olijven, paprika en chili
Geplaatst op
Tapenades of al die andere smeersels voor op brood zijn lekker en snel klaar te maken.
Ik schrik er persoonlijk soms best van wat er in de winkel in een potje tapenade of hummus bijvoorbeeld is toegevoegd. Ja, die van de winkel kun je tot 2017 in je voorraadkast bewaren. Maar dat zal ook wel een reden hebben :-)!
Deze tapenade is erg makkelijk en je weet tenminste wat er in zit. Vind ik zelf wel zo fijn :)
Voor een mooi bakje vol, zoals die van de bekende supermarkt, heb je het volgende nodig:
- 100 gr (ontpitte) olijven (evt. zwart en groene)
- een kwart chilipeper
- 75 gram tomaat (of pulp)
- 1 el olijfolie
- 1 gegrilde paprika (zie hier het recept )
- zout en peper naar eigen smaak
Doe al het bovenstaande in de keukenmachine (of vijzel als je je biceps graag wil trainen ;-)) tot de gewenste dikte/substantie.
Smeer dit lekker op een warm broodje of dip er rauwkost in.
Of beleg er eens een wrapje mee.
Over na een gezellige avond; gebruik deze tapenade dan gerust als smaakmaker voor een pastasaus. Helemaal niets mis mee :)!