Telor Belado: eieren in pittige tomatensaus
Geplaatst op
Er wordt hier graag Indisch gekookt, zo lekker en altijd vol van smaak. Onlangs heb ik gegeten bij Ron Gastrobar Indonesia (no sponsoring) en ik had daarna direct zin om de keuken in te duiken.
Zo ontstonden deze pittige eitjes, heerlijke gesmoorde kip en gesmoorde boontjes. Op het moment van schrijven ruikt mijn huis nog naar kruiden! Deze pittige eitjes lijken bijna op de sambal goreng telor, alleen is de tomatensaus anders. Ideaal voor bij een rijsttafel, lees je mee?
Voor 6 porties:
- 6 gekookte eieren
- potje tomatenpuree
- Zout (naar wens)
- Stukje gember van 2 cm
- 1 theelepel sambal oelek
- Halve eetlepels goela djawa (palmsuiker)
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- 1 grote teen knoflook (gesnipperd)
- 1/4 theelepel trassie
- 100 ml water
- sap van een halve limoen
- Zonnebloemolie
Kook de eieren in 12-14 minuten hard. Laat deze even schrikken en pel ze dan.
Doe in een vijzel de gember, goela djawa, tomatenpuree, zout, sambal, het sjalotje, trassie, limoensap en de knoflook. Maal dit fijn tot een mooie pasta.
Geen vijzel? Doe het dan in een keukenmachine of blender
Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de boemboe (de kruidenpasta) even rondom.
Halveer de eieren, bak deze eventjes met de boemboe.
Voeg tot slot het water toe en roer eventjes om. Laat de saus nog eventjes pruttelen en klaar..
Selamat makan!