Tiramisu met aardbeien
Geplaatst op
Een kind-, zwanger- en bijna dieet-vriendelijke tiramisu! Huu?
Vorige week waren wij gezellig bij vrienden en kregen we een variant op deze tiramisu aangeboden. Nouja, eigenlijk is de mijne een variant op die van hen. Maar je snapt hem! Heerlijk, lekker luchtig. 1 groot feest!
We hebben hier in huis nogal wat te vieren de laatste weken dus na alle taartjes mag er wel een wat bewuster toetje op tafel.
Voor een grote schaal (20x30 cm)
- 400 gram aardbeien
- 500 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 250 gram ricotta
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 pak lange vingers
- Kommetje appelsap
Meng de Griekse yoghurt, ricotta, vanille en poedersuiker met elkaar.
Ontdoe de aardbeien van het kroontje en halveer of snij ze (als ze heel groot zijn) in vieren.
Begin met een laag yoghurt. Week dan de lange vingers heel kort in de appelsap, even dippen erin en klaar en leg die in de schaal.
Ik kwam net niet helemaal uit met de lange vingers, maar vond dat zelf geen probleem
Laag aardbeien erop en dan weer door met yoghurt, koekjes, aardbeien en sluit af met een laag yoghurt.
Garneer naar wens met aardbeien, chocolade of amandelschaafsel.
Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.