Tiramisu met marsala

Tiramisu met marsala

Geplaatst op

Nog een gevalletje, wat nog over is van de kerst moet op! Zo ook dus met deze tiramisu. Ik had nog mascarpone, een halve fles marsala…tsja tsja! Dan toch maar tiramisu. Zeker nadat ik op TV laatst zag dat tiramisu van een bekende dieetgoeroe zou mogen, binnen een gebalanceerd dieet ;-)! Waar of niet, ik was om! Hahaha!

Hoe maak je deze? Nou zo!

Nodig voor twee-drie personen:

  • 250 gram mascarpone
  • 1-2 el kokosbloesemsuiker
  • Goede scheut marsala
  • Een kopje sterke koffie
  • lange vingers (genoeg om de gewenste vorm mee te vullen)
  • Twee (gesplitste) eieren.

Begin met het splitsen van de eieren. Bij het eigeel doe je de suiker. Klop dit tot een luchtige-gele massa. Vervolgens klop je het eiwit totdat het stijf is.

In een bakje giet je wat (inmiddels afgekoelde) koffie en wat marsala. Doe dit op eigen smaak, het verschilt per persoon wat je lekker vindt natuurlijk. Meer marsala of juist meer koffie. Hierin week je de lange vingers even kort.

Meng de mascarpone door het luchtig geklopte eigeelmengsel. Draai hier het eiwit ook doorheen. Je hebt nu een heerlijke luchtige massa!

Het stapelen kan beginnen! Maak de tiramisu in een mooi glas of in een kleine ovenschaal!

Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast :)!

Eet smakelijk! Succes gegarandeerd! :)

Tip: een beetje kaneel door de mascarpone is ook erg lekker!! :)