Tiramisu met sereh en geroosterde kokos
Geplaatst op
Een tijdje geleden mocht ik dineren bij Ron Gastrobar Indonesia! Heerlijk gedinerd en genoten van een rijsttafel!
Met een buik vol waagden wij ons toch nog aan een toetje. Mijn lieve vriendin genoot van een spekkoek creme brulee en ik? Ik had een tiramisu met sereh erin en kokos. Hoe deze precies gemaakt was?! Geen idee, maar ik besloot mijn fantasie erop los te laten en mijn versie thuis na te maken!
Voor 4 personen heb je meer dan genoeg aan het volgende:
- 250 gram mascarpone
- 2 eieren, gesplitst
- 75 gram rietsuiker
- 100 ml water
- 1 sereh-stengel (=citroengras)
- 1 kopje koffie (afgekoeld)
- 2 eetlepels rum
- 50 gram geraspte kokos
- 1 pak lange vingers
Begin met het maken van de suikerstroop met sereh. Doe in een pannetje het water, de suiker en de sereh. Kneus deze laatste in tweeën. Laat diy koken totdat het langzaam indikt. Zet een kopje koffie of twee, eentje om alvast te drinken ;)!
Meng de koffie met de rum.
Splits de eieren en klop de eidooiers alvast op. Klop in een aparte kom de eiwitten langzaam stijf, schenk dan langzaam de sereh-suikerstroop bij het eiwit. Dit wordt lekker fluffy!
Rooster in een koekenpan de kokosrasp totdat het lichtbruin is.
Klop de mascarpone los samen met de eidooiers. Meng daarna eerst een grote lepel van het eiwit bij de mascarpone. Roer dit rustig om met een spatel. Doe daarna de rest erbij. Het moet wel luchtig blijven…
Dan stapelen. Leg een dun laagje tiramisu-mengsel op de bodem. Doop de lange vingers in de koffie en leg in het mascarpone-mengsel. Strooi er wat geroosterde kokos over…
Herhaal deze stappen. Eindig met een laag mascarpone-mengsel.
Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast!