Tomaten gevuld met avocado-hummus
Geplaatst op
Als je nu dol op tomaten, hummus en avocado bent is de combinatie snel gemaakt. Ik zat een beetje te puzzelen over de verhoudingen, maar het pakte gelukkig goed uit! Hummus is sowieso erg licht en vooral makkelijk te maken.
Hummus kan je zo vet(rijk) maken als je zelf wil. Als je hem wat ‘cleaner’ wil maak hem dan meer vloeibaar met wat yoghurt. Persoonlijk vind ik het met wat olie smaakvoller. Als je met mate olie gebruikt valt het mee. En bij deze versie is het misschien ook wel handig om te melden dat de avocado het al romig (en vet) gemaakt door de natuurlijke oliën.
Voor deze avocado-hummus gebruikte ik het volgende:
- Een kwart (rijpe) avocado
- 120 gr kikkerwten uit blik
- een kwart rode ui
- 1 teentje knoflook
- snuf komijnzaad (naar eigen smaak)
- snufje zout (naar eigen smaak)
- wat paprika- en cayennepoeder
- paar takjes verse koriander
- 2 el limoensap
- een eetlepel olijfolie
- 1-2 tl tahini.
Meng dit in keukenmachine tot het een mooie gladde massa wordt. Serveer het hoe je het graag wilt. Als dip, op een broodje of zoals ik deed in twee uitgeholde tomaten.
Een heerlijke lunch of amuses (in cherrytomaatjes bijvoorbeeld).