Tuinbonensalade

Tuinbonensalade

Geplaatst op

Tuinbonen, ook wel favabonen genoemd. Ik had hiervoor nog nooit met tuinbonen gewerkt (gekookt).

Niet uit een blikje én al helemaal nooit gedopt. Bij mijn plaatselijke Turkse super zag ik de tuinbonen liggen en besloot een handje mee te nemen. Tsja, wat doe je er dan mee?! Eerst maar eens enkelgedopt. Beetje gelezen en erachter gekomen dat ze dubbelgedopt beter van zijn smaak zijn. Dus zo geschiedde.

Ik besloot er een frisse (lauwwarm) salade van te maken van bülgur en kip! Een echt recept is er niet, dit is meer een inspiratiepost ;-)!

De tuinbonen blancheerde ik kort in wat kokend water. De kip (gemarineerd in wat verse kruiden) bakte ik gaar in de oven, lekker makkelijk en licht. (in een pannetje bakken kan natuurlijk ook gewoon).

Ik bakte wat courgette, een paprika en een uitje snel om in wat (kokos)olie, hierdoorheen de gare kip en geblancheerde tuinbonen draaien. En uiteindelijk ook de gegaarde bülgur (bereiden volgens voorschrift op verpakking). Verder deed ik er wat cherrytomaatjes doorheen.

Ik bracht de salade op smaak met wat zout en peper, een snufje paprikapoeder en wat komijnzaad :)!

Zo makkelijk is het! Ik ga verder met tuinbonen koken. Ze hebben een wat bijzondere smaak, als je andere bonen gewend bent. Maar zeker het proberen waard! :)