Venkelsalade met zalm
Geplaatst op
Dit is een favoriet hier in huis! Wat een heerlijke combinatie, al moet ik het zelf zeggen ;-)! Het frisse, bijna anijsachtige van de venkel met de ‘pure’ smaken van een stukje verse zalm!
Al overtuigd? Dit gerecht is zowel warm als koud erg smakelijk!
Hoe maak je deze salade?
Voor 1 hoofdgerecht of twee lunchgerechten heb je nodig:
- 1 hele venkelknol
- Een halve wortel
- 150 gram (verse) zalm
- Sap van een halve sinaasappel
- 1 el olijfolie
- zout/peper
- 1 tl venkelzaad
- voor een beetje pit paar szechuan-peperkorrels.
- om de zalm in te bakken wat olie/boter
- handje couscous.
Maak de venkelknol schoon. Ontdoe deze van de harde kern in het midden. Snij in kleine stukjes of rasp eventueel. Doe dit ook met de wortel. Marineer de venkel + wortel in de sinaasappelsap en de olijfolie. Laat even een paar minuten staan.
Neem een kopje couscous (of net hoeveel je lekker vindt) en bereid dit volgens voorschrift van de verpakking.
In een vijzel meng je wat grof zeezout en het venkelzaad. Maal dit fijn. Hierin wentel je de zalm. Bak de zalm in een pannetje met wat boter of olie. Bak hem bij voorkeur niet te gaar, maar vooralsnog het gaat om wat je zelf lekker vindt.
Meng de venkel met de gewelde couscous. Meng de zalm erdoorheen of serveer er bovenop. Breng op smaak met zout en peper.
Succes gegarandeerd :)!
Als hoofdmaaltijd is dit recept ruim voldoende voor een persoon of twee kleine eters met een broodje ernaast ;-)