Wafels

Wafels

Geplaatst op

Heerlijk! Ik maakte al eens wafels op de blog, zowel ‘Luikse wafels’ (zie recept hier ) met een echt voordeeg en veel werk. Maar ook heerlijke luchtige, ‘skinny’ wafels met ricotta!

Deze wafels hebben wat weg van de Luikse wafel, maar zijn wat minder luchtig omdat het geen gistdeeg is. Het deeg hoeft dus niet te rijzen. Ze worden ook na het bakken wat stevig. En zijn dus heerlijk om na het bakken gewoon zo op te eten, maar ook als ‘dip-koekje..’… Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Voor 10 wafels

  • 250 gram zelfrijzende bakmeel
  • 125 gram parelsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 60 ml melk
  • 50 gram vanillesuiker
  • 1 ei

Mix de boter met de vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg dan de melk met het ei toe en mix ook dit tot een egaal geheel. Hier mag het zelfrijzende bakmeel bij en mix dit kort tot je geen meel meer ziet. Met een spatel roer je dan de parelsuiker door het plakkerige deeg.

Parelsuiker is soms wat lastig te vinden, ik vond het hier in Groningen bij de Welkoop. Ja, een tuincentrum haha! Maar die verkopen dus wat etenswaren ook

Zet het deeg minimaal een half uur/drie kwartier in de koelkast om wat steviger te worden.

Maak van het deeg 10 balletjes ongeveer zo groot als een golfbal. Spray je wafelijzer in met wat bakspray of olie en bak de wafels goudbruin en gaar.

Het bakken en de baktijd varieert per wafelijzer, dus test hier wat mee. Mijn wafelijzer van Krups slaat vanzelf af als de wafel gaar is.

Na het bakken worden de wafels wat steviger en harden ze wat uit.