Witte Chocolade Cheesecake met Speculaas

Witte Chocolade Cheesecake met Speculaas

Geplaatst op

Een hele mondvol! Deze cheesecake met een speculaasbodem is nu lekker, maar past natuurlijk ook goed in het thema van de afgelopen (en ook komende dagen). Namelijk Sinterklaas! Je kan hem natuurlijk nog pimpen met kruidnoten door beslag of nog meer chocolade erdoorheen. Maar ik vond hem zo precies goed. En gelukkig de proevers ook.

Voor 10-12 stukjes heb je nodig:

  • 400 gram Monchou
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram witte (gesmolten) chocolade
  • 175 gram kristalsuiker
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel amandelessense

BODEM

  • 300 gram speculaasjes (evt met amandelschaafsel)
  • 100 gram gesmolten roomboter

Bekleed de bakvorm met vetvrij bakpapier. Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter.

Geen keukenmachine? Doe het dan met de hand. Doe de koekjes in een diepe pan en plet ze zo fijn mogelijk met bijvoorbeeld een wijnfles. Meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel aan in je springvorm, duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even voor 10-15 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de taart, met uitzondering van de witte chocolade. De witte chocolade kun je au-bain-marie (dus in een bakje boven kokend water) laten smelten of gewoon rustig in een pannetje.

Meng de ingrediënten goed door. Voeg dan ook de gesmolten chocolade toe.

Giet dit mengsel op de koekjesbodem.

Bak het in ca. 40-45 minuten gaar. Als de cheesecake te snel bruin wordt dek deze dan af met wat aluminium-folie. Hij is klaar als hij goed gestold aanvoelt, maar nog wat ‘chewy’ in het midden.

Laat rustig afkoelen en zet de cheesecake daarna in ieder geval 1 tot 2 uur in de koelkast! (of gezien het nu lekker koud is, een uurtje buiten ;-))

Geniet hiervan!!