Witte-chocolade Cheesecake van Culy

Witte-chocolade Cheesecake van Culy

Geplaatst op

Eindelijk een keer een cheesecake gemaakt. Ooit maakte er eentje, maar dat is een recept waar ook yoghurt in zat. Die was lekker, maar een cheesecake hoort eigelijk gewoon silky en smooth te zijn! (Toch?!). Dit was een verzoek-baksel voor mijn broer(tje). En hij is is goed gelukt. Vriendlief veroberde twee stukken en mijn broer, nouja. De overige driekwart ;-)!

Dit recept heb ik van de website van Culy .

Voor een springvorm van 20 cm heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram Maria-koekjes
  • 70 gram boter

De taart

  • 400 gram Monchou
  • 2 eieren
  • 80 ml slagroom
  • Een scheutje amandelessence
  • 140 gram witte chocolade
  • 1 el bloem
  • 130 gram suiker

Bekleed de bakvorm met vetvrij bakpapier. De randen kun je insmeren met wat boter of olie.

Verwarm de oven voor op 160-170 graden.

Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en vermeng met de boter. Geen keukenmachine? Doe het dan met de hand, zo fijn mogelijk en vermeng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel aan in je springvorm en laat even staan.

Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de taart, met uitzondering van de witte chocolade. De witte chocolade kun je au-bain-marie (dus in een bakje boven kokend water) laten smelten of gewoon rustig in een pannetje.

Meng de ingrediënten goed door. Voeg dan ook de gesmolten chocolade toe.

Giet dit mengsel (wat ook ongebakken al heerlijk is, haha) op de koekjesbodem.

Bak het in ca. 35-40 minuten gaar. Als de cheesecake te snel bruin wordt zet de oven dan lager en dek af met wat aluminium-folie. Hij is klaar als hij goed gestold aanvoelt, maar nog wat ‘chewy’ in het midden.

Laat rustig afkoelen en zet daarna minimaal 4 uur in de koelkast!

Geniet hiervan!!