Wortel-bananenbrood

Wortel-bananenbrood

Geplaatst op

Inmiddels recept nummer zoveel wat betreft het bananenbrood. Het is zo makkelijk om te maken en nog belangrijker: erg lekker en voedzaam! Ik had weer eens een zin in een worteltaart, liefs met een lekkere roomtopping. Maar ja, dat is niet het meest geschikte om voor 2 te bakken. Dus dacht ik… laat ik eens een bananenbrood met wortel maken!

Het resultaat was goed, dus hierbij het recept!!

Voor 1 brood:

  • 200 gram geraspte wortels
  • 2 bananen
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • 2-3 el kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 handjes studentenhaver (of gewoon ongezouten noten)
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1 el gembersiroop (of honing)
  • 20 gram lijnzaad.

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed je bakvorm met bakpapier.

Prak de bananen samen met de eieren. Meng ondertussen de wortelrasp met de overige ingredi├źnten. Doe alles bij elkaar. Meng goed door.

Giet het in je bakvorm. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip: Goed in te vriezen!