Wortelslierten met pastasaus
Geplaatst op
Het moet niet gekker worden. Van ‘courgetti goreng’ tot nu ook wortelslierten! Toch kan je vertellen dat het een heerlijke pasta-vervanger is. De wortelslierten zijn voedzaam en i.c.m. met een heerlijke (homemade) saus is het een traktaktie.
Als je het toch teveel aan groenten vind, doe je er gewoon een beetje pasta bij. Dat mag best hoor :)
Voor 2 bordjes vol:
- 4 grote wortels (+spiraalsnijder, gebruik anders een dunschiller)
- marinade wortels: 1 el citroensap, snufje zout en 1-2 el olijfolie
Saus
- 1 blik tomaten uit blik
- 2 kippendijtjes
- 1/2 rode ui (gesnipperd)
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 blikje olijven
- 1/2 (in blokjes gesneden) aubergine (of courgette)
- 1 el Italiaanse kruiden
- olijfolie
Snij de kip in stukjes en bak deze in de olie.
Breng op smaak met de kruiden. En bak de knoflook (fijngesneden of geperst) + ui mee.
Als dit bijna gaar is, doe je de overige ingrediënten bij de kip.
Laat dit rustig 15 minuten sudderen. Voeg zo nodig nog een beetje water toe, zodat het niet droog kookt.
Breng evt. naar eigen wens op smaak met zout + peper.
Terwijl de saus opstaat maak je de ‘pasta’ klaar.
Maak mooie slierten met je spiraalsnijder van de wortel en anders met een kaasschaaf of dunschiller.
Marineer even kort in de genoemde ingrediënten.
Serveer de saus bij de ‘pasta’.
Eet smakelijk!