Worteltjes met gember en tijm
Geplaatst op
Eens wat anders met de worteltjes! De worteltjes worden door de combinatie met de gember en tijm lekker zoet! Een heerlijk bijgerecht naast een stukje vlees of vis bijvoorbeeld.
Voor 2 personen heb je nodig:
- zakje van 500 gram worteltjes (of een paar wortelen)
- 2-3 cm verse gember (in plakjes)
- 2-3 takjes verse tijm (en anders 2 el gedroogd)
- teentje knoflook
- zout en peper
- olijfolie
- 1 kleine rode ui (gesnipperd)
- 1-2 el honing (of gembersiroop)
Bak de ui en knoflook samen met de gember eventjes aan. Doe de worteltjes erbij in de pan en roer even kort om.
Doe hier de tijm en honing erbij, samen met een paar eetlepels water.
Laat dit even rustig sudderen totdat de honing wat indikt en de worteltjes wat zachter worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!