Zalm-dilleballetjes met polentafriet & dille-mayonaise
Geplaatst op
Op Instagram hebben jullie vast al kunnen zien dat ik deelneem aan de IKEA Food Challenge.
Dit is een challenge mede opgezet door Pauline (van Uit Paulines Keuken) samen met de IKEA! Wat je kan winnen? Jouw gerecht een jaar lang in alle NL’se IKEA-restaurants en een keuken van 6500€! Waar ik de keuken ga laten in mijn huurwoning is de vraag,maar heb al alvast opslagruimte gevraagd in mijn omgeving ;-)! Je weet maar nooit!
Mijn foodie-brein is op volle toeren geslagen en ik mocht aan de slag met een pakket van zalm, kaas, garnalen, worst en haring! Inmiddels al 5 recepten gemaakt, maar die stonden nog niet online!
Gezien ik dit weekend jarig ben (yeah!) zal ik de blog ook maar een ‘cadeau’ geven en dus alle recepten direct online plaatsen. Ik heb immers iedereen wél al lekker gemaakt op Instagram en Facebook (en vooruit de koffiekamer op het werk) hiermee!
Receptje 1; de zalm-dilleballetjes met dille-mayonaise.
Nodig voor 8 stuks:
- 100 gram gerookte (LAX) zalm
- 1 el gedroogde dille
- paneermeel
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- keukenmachine
- olie
Voor de mayonaise: 1 tl mosterd, 3-4 el mayonaise en 1 tl gedroogde dille.
Alle ingrediënten mogen in 1x bij elkaar in de keukenmachine. Maal alles fijn.
Maak er met de hand of met twee lepels kleine balletjes van.
Rol deze door de paneermeel.
Bak de balletjes rondom goudbruin.
Serveer ze met de mayonaise!
Ook nog depolentafriet erbij? Die vind je in de volgende post !
Eet smakelijk!