Zalm in bladerdeegjasje
Geplaatst op
Een gevalletje goed uitgepakt (letterlijk met de zalm verstopt, flauw!)
Zo klaar en staat lekker ‘fancy’ op tafel!
Voor twee personen heb je nodig:
- Twee zalmmoten
- 4 champignons
- 1 tomaat
- 2 bosuitjes
- 2 velletjes bladerdeeg
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels semolina (griesmeel)
- Losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Laat het bladerdeeg alvast ontdooien of als je fanatiek bent maak je het zelf. Zo een baas ben ik niet, haha!
Snij de groenten fijn en bak deze rondom in wat olie totdat ze beetgaar gaan. Breng op smaak met de knoflookpoeder en evt. zout/peper.
Strooi wat semolina op je aanrecht en leg de bladerdeegvellen erop. Rol deze uit totdat ze 1.5x zo groot zijn.
Dep de zalmmoten droog en bestrooi met wat zout en peper.
Leg de zalm op 1/3 deel van de bladerdeeg en leg de groenten erboven op. Vouw de bladerdeeg dicht tot een pakketje.
Bestrijk met wat ei en bak je pakketje in 25-30 minuten gaar en vooral crunchy!