Zoete aardappel (gepoft) met gekruide kip

Zoete aardappel (gepoft) met gekruide kip

Geplaatst op

Neem voor dit gerecht even de tijd, in een halfuurtje pof je namelijk niet even een zoete aardappel. Zeker niet als je - zoals in mijn geval - eentje van 700 gram hebt (haha!). Bij een kleinere aardappel zal het wel binnen een uurtje klaar zijn, maar het duurde hier dus ruim 1.5 uur! Enfin, dit is een lekker recept! Zo een gerechtje wat je met je ogen dicht opeet omdat je zo geniet. Althans, dat vind ik ;-)!

Wat heb je nodig

  • 1 Zoete aardappel

Voor de kip:

  • Stukje kipfilet
  • paprikapoeder
  • Snufje Ras el Hanout
  • Zout (naar eigen smaak)
  • snuf kaneel
  • lepeltje olie

Voor 2 personen heb je meer dan genoeg aan 1 grote zoete aardappel. Ik maakte van de overgebleven 500 gram zoete aardappel (vriendlief at namelijk een pizza) een zoete aardappelsoep; Resterende zoete aardappel, 1 bouillonblokje, 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, ras el hanout, paprikapoeder en djinten.

Hoe maak je dit?

Marineer als je de tijd hebt eerst de kip in wat zout, paprikapoeder, ras el hanout en kaneel. Leg dit weg.

Verwarm de oven voor op 190 graden C. Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie. En leg - op een bakpapiertje- in de oven. Waarom op bakpapier? Eenmaal klaar gaat de aardappel door al het vocht wat vrijkomt een beetje lekken en dit spul lijkt weer op een soort karamel…vind de oven niet leuk. Of nouja, de schoonmaker vooral.

Voel om de 20-25 min naar de stand van zaken. Op gegeven moment is de aardappel helemaal zacht en kan je er in prikken. Nu is hij klaar. Langer in de oven maakt, zolang de aardappel in folie zit, niet zoveel uit.

De kipfilet:

Snij deze in stukjes of misschien had je dit al gedaan bij het marineren. Bak het in wat kokosolie tot knapperig en gaar. Veel moeilijker kan ik dat niet maken.

Snij de zoete aardappel open. Serveer de aardappel gevuld of ongevuld. En doe maak hier bijvoorbeeld een snelle komkommersalade bij.

Eet smakelijk.