Zoete aardappel met groenten & kip
Geplaatst op
Zoals sommige op Instagram hebben kunnen volgen ben ik net terug uit Rome! Wat een geweldige stad is dat!
Helaas (of misschien gewoon gelukkig haha) heb ik lekker genoten van al het lekkere eten daar. En tsja, eenmaal thuis kan dat niet zo doorgaan! Ik maakte deze roerbak met stukjes zoete aardappel en veel groenten! Ik at hier een huisgemaakte munt-basilicumpesto bij.
Dit laatste staat nog niet online, maar wil je toch een muntpesto maken. Kijk dan naar dit recept .
Voor 4 goede porties heb je nodig
- 1 zoete aardappel (geschild en in blokjes)
- halve winterpeen (gewassen en in blokjes)
- halve aubergine
- 1 courgette
- 2 stukjes kipfilet
- 2 rode uien
- 2-3 teentjes knoflook
- halve prei (in ringen)
- zout en peper naar eigen wens
- snuf komijnzaad
- verse tijm (paar takjes)
Schil de zoete aardappel, snij deze in blokjes. Doe hetzelfde met de andere groenten, behalve de prei.
Leg de zoete aardappel en winterpeen in een pan met kokend water en laat deze even koken totdat ze bijna gaar zijn.
Giet af en laat apart staan. In de tussentijd bak de kipfilets, gekruid met wat zout en peper (of: een beetje pesto) in een pannetje apart.
In een hapjespan of wok fruit je eerst de grofgesneden uien en knoflook in wat olijfolie.
Doe hier de aubergine (in blokjes) en courgetteblokjes bij. Breng op smaak met wat zout en evt. peper. De komijnzaad en verse tijm (gedroogd mag natuurlijk ook) kunnen er nu ook bij.
Roerbak dit tot de aubergine in ieder geval gaar is. Schep de prei, gebakken kip, zoete aardappel en winterpeen erbij.
Serveer met de pesto of met wat rijst.
Eet smakelijk!