Zuurkoolstamppot met kerrie en gebakken uitjes
Geplaatst op
Een makkelijke maaltijd voor de doordeweekse avond!
Voor vier porties
- 1 zakje zuurkool (naturel)
- Twee rode uitjes
- Teentje knoflook
- 8-10 grote (kruimige) aardappelen
- 2 eetlepels kerrie
- 2 theelepels sambal
- Zout naar wens
- Likje (room)boter
- Snuf nootmuskaat
- 1-2 eetlepels olijfolie
Schil de aardappelen, snij in stukken en breng deze aan de kook totdat ze stampklaar zijn.
Giet de zuurkool in een pannetje, doe hier een beetje water bij. Totdat de zuurkool net niet onder staat en kook de zuurkool gedurende 15-20 minuten uit.
Snipper onderwijl de uitjes en bak deze rondom aan in wat olijfolie. Breng op smaak met de kerrie en sambal.
Als de aardappelen klaar zijn? Giet deze af. Stamp ze alvast een beetje voor met een stamper. Breng op smaak met nootmuskaat, evt zout en de (room)boter.
Voeg de zuurkool en het uitjesmengsel toe.
Meng even door! Serveer met (vegetarische) spekjes of een rookworst.