Aardbeien-cheesecake

Aardbeien-cheesecake

Geplaatst op

Die heerlijke zomerkoninkjes zijn er nu volop en hoe lekker is het om ze in een taart of gebakje te verwerken.

Ik maakte eerder al deze meer bewuste aardbeien-kwarktaart . Maar wie lust er nou niet een good-old cheesecake!

Deze cheesecake is zoals een cheesecake hoort te zijn. Lekker romig, yum :)

Voor 1 springvorm van 20 cm heb je nodig:

  • 250 gram ricotta
  • 200 gram Monchou
  • 125 gram aardbeien (voor door de cheesecake)
  • extra aardbeien voor erbovenop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el aardbeienjam
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 2 el bloem

Bodem

  • 150 gram koekjes (speculaas, Digestives, Oreo’s..)
  • 50 gram gesmolten boter

Begin met de bodem.

Leg hiervoor een stuk bakpapier in je springvorm. Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en ram erop los ;-) Vermeng deze (als eenmaal fijn) met de boter en maak de bodem. Druk de koekjesbodem plat met de bolle kant van een lepel en laat even opstijven in de koelkast.

Nu de taart… Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.

Meng de ricotta, Monchou, suiker, eieren en vanille met elkaar.

Als die eenmaal gemengd is voeg je ook de bloem toe.

Verdeel de aardbeien over de koekjesbodem en giet hier het beslag overheen.

Bak de taart in 45-50 minuten lichtbruin en gaar. Hij is klaar als het midden toch een beetje zacht is, maar niet meer vloeibaar.

Laat even afkoelen en zet de taart dan voor minimaal 2-3 uur in de koelkast.

Bestrijk de cheesecake tot slot met de jam en beleg met de aardbeien.

Eet smakelijk!