Amandelspijs met cashewnoten en sinaasappel
Geplaatst op
Waarom ik nog niet eerder zelf amandelspijs heb gemaakt? Geen idee!
Het is super makkelijk, veel lekkerder dan die uit de winkel en je kan volop variƫren met smaken naar eigen wens. Ben jij al om?
Ik verwerkte dit spijs in mijn kerststol die morgen online komt. Maar het kan natuurlijk ook heel goed in mijn peren-amandeltaart .
Voor een goede bak vol spijs
- 250 gram suiker
- 175 gram amandelen (blanke of amandelschaafsel)
- 75 gram rauwe cashewnoten
- 1 ei
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van een halve sinaasappel
Meng eerst de suiker en noten in je keukenmachine (of blender) totdat deze de ‘korrels’ even groot zijn.
Meng hierna het sap, de rasp en het ei mee.
Mix het totdat het een egale massa is en leg even in de koelkast (gewikkeld in wat vershoudfolie) om op te stijven.
Teveel?? Invriezen kan heel goed… of bestrijk er koekjes mee