Avocado-salade
Geplaatst op
Vorige week maakte ik met een avocado al een heerlijk festijn! Ik sneed de avocado in plakken en serveerde deze met een gepocheerd ei. De combinatie van de avocado met dat net-nog-vloeibare-eitje! Yum! Helaas heb ik alleen een simpel-telefoonkiekje die niet het allermooist is. Maar ach, mooie foto’s zeggen nog niets over de smaak toch?!
Ik maakte nu een snelle salade. Stiekem was het de bedoeling om een guacamole te maken, maar mijn avocado was nog niet rijp (of prakbaar) genoeg….
Voor 1 persoon heb je nodig:
- 1 avocado
- 1 gekookt ei (naar eigen wens gekookt)
- Sap van een kwart limoen
- Wat verse koriander
- Een stukje chilipeper (2 cm)
- 1 teentje knoflook
- zout & peper.
Begin met het koken van je eitje. Dit duurt het langst.
Hierna doe je in een vijzel (of keukenmachine) de koriander, knoflook, limoensap en peper. Stamp dit fijn en meng tot een gladde massa. Om het stampen wat makkelijker te maken, oftewel voor meer grip, kun je het zout eraan toevoegen. Snij de avocado in blokjes en meng het gemaakte mengsel hierdoor heen. Je marinade is dan klaar.
En eigenlijk je salade ook ;-)!
Serveer dit naar eigen wens op een broodje of gewoon met wat rauwkost. Gekookt eitje erbij! Maar ook een stukje gerookte zalm of kip is erg smakelijk!
Eet smakelijk!