Babyshower-cake

Babyshower-cake

Geplaatst op

Dit is natuurlijk gewoon een cake, zoals zovelen! Dus je mag dit ook als een basisrecept voor een lekkere cake zien, maar door al dat roze heb ik ’m maar gedoopt tot babyshower-cake ;-). Je-moet-wat!

Voor 1 cake (bakblik 25 cm) heb je nodig:

  • 225 gram suiker
  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 75 gram magere yoghurt
  • rode of blauwe kleurstof

Garnering

  • 50 gram gesmolten chocolade
  • Roze of blauwe hagelslag of muisjes

Klop de suiker los samen met de boter. Doe dit totdat je een witte luchtige massa hebt.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.

Meng de eieren door het beslag en klop weer goed door.

Voeg tot slot de yoghurt en het zelfrijzende bakmeel toe totdat je een egaal beslag hebt.

Leg een stukje bakpapier op de bodem van je bakblik en vet de randen in.

Schep 2-3 eetlepels van het beslag in een apart kommetje en meng dit met de kleurstof. Schep het overige beslag voor de helft in de bakvorm, dan het gekleurde deel en tot slot de rest van het beslag erbij. Even mengen met bijvoorbeeld een mes of een sate-stokje. Bak de cake in 40-45 minuten gaar.

Test dit met een saté-stokje. Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.

Smelt de chocolade au-bain-Marie of in de magnetron. Giet dit over de cake en maak af met roze of blauwe muisjes of hagelslag.