Banaan-karamelmuffins
Geplaatst op
Fluffy muffins met een knapperig stukje karamel?! Klinkt dat je goed in de oren!
Deze muffins nam ik vorige week mee naar Crossfit Lelystad in ruil voor een lesje samen met mijn broer. Ze zijn goed geslaagd en daarom liet ik ze ook (zoals altijd) op het werk proeven.
Stiekem maakte ik deze muffins ook in de vorm van de taart, maar die moest meer geperfectioneerd worden. Dat heb je soms ;-)
Voor 18 van deze heerlijke muffins heb je nodig
- 450 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 3 rijpe bananen (1 als garnering)
- 2 handjes (gezouten) pinda’s (fijngehakt)
- karamel
- 170 gram suiker
- snufje kaneel
- 166 ml melk
- 166 olie
- 2 eieren
- mespunt zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.
Roer de bloem, suiker, kaneel zout en bakpoeder door elkaar. Prak twee bananen en meng dit door het bloemmengsel.
Mix de olie, sojamelk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel.
Meng ook de fijngehakte noten hierdoorheen.
Roer even door elkaar, maar niet te lang. Vul nu alle vormpjes voor 2/3 deel met het beslag. Maak een kuiltje met een bevochtigde theelepel. Maak je karamel en schep in ieder vormpje een beetje karamel. Daarna gaat de rest van het beslag erop.
Maak karamel door 4-5 el kristalsuiker in een pannetje (bij voorkeur niet je nieuwste haha) te smelten totdat het langzaam bruin verkleurt. Probeer niet te roeren en dip al helemaal niet je vingers erin. Het is heel heet
Snij de laatste banaan in plakjes en garneer hier de muffins mee.
Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer naar wens met een beetje karamel.
Eet smakelijk!