Bavarois van witte chocolade
Geplaatst op
Bij deze enkel een fotootje van de ingedriënten. Het dessert zelf was lekker en romig. Maar niet foto-waardig, vond ik ;-)!
Bereidingstijd 20-30 min. Wachttijd (opstijven) minimaal 2 uur.
Voor deze wittechocoladebavarois heb je nodig (voor vier personen):
- 2 gelatineblaadjes (let op de aanwijzingen van het merk die je gebruikt)
- 100 gr witte chocolade
- 125 ml magere melk
- 1 eidooier
- 190 ml slagroom.
Laat de gelatine weken in wat koud water.
Hak de chocolade fijn.
Schenk de melk in een pannetje en breng deze op middelhoogvuur aan de kook.
Als de melk kookt, haal je de pan van het vuur.
Klop nu, met een garde, de eidooier erdoorheen.
Blijven roeren, anders stolt het ei.
Zet het pan op laag vuur en roer dit met een (houten) lepel.
De crème die je nu gemaakt hebt, zal langzaam wat gaan indikken.
Als de crème blijft hangen aan je lepel, haal je deze van het vuur. En roer je de (geweekte) gelatine erdoorheen.
Schenk de warme creme over de stukjes chocolade. Laat de chocolade langzaam smelten. Roer dan alles door elkaar.
Klop de slagroom nu stijf. Schep de opgeklopte slagroom door de, inmiddels afgekoelde, chocoladecrème.
Giet de bavarois in coupes of mooie glaasjes.
Ik deed zelf op de bodem wat frambozen
Ultieme dessert; recept gebaseerd op versie uit Patisserie van Christophe Felder.