Biefstukreepjes met gewokte groenten
Geplaatst op
Een heerlijke, makkelijke maaltijd!
Voor 2-3 personen heb je nodig;
- 300 gram biefstukreepjes
- 150 gram sperziebonen
- 1/2 wortel
- 1/2 paprika
- 2 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1/4 citroen
- 1 el hoisinsaus, tamarinde en sesamolie
- Optioneel: rode peper in ringetjes of verse koriander
Halveer alvast de (gedopte) boontjes en blancheer deze kort. Ze moeten ‘net-niet gaar’ zijn. Snij de wortel en paprika in dunne reepjes.
Snij de knoflook fijn en bak deze samen met de olie, tamarinde en hoisinsaus even aan.
Doe de groenten in de pan en doe de citroensap erbij.
Tot slot voeg je de biefstukreepjes toe en bak deze rondom.
Ik vind ze medium(rare) gebakken heerlijk, maar als je ze doorbakken wil hebben kun je ze óf langer bakken óf van te voren alvast wat kleiner (of dunner) snijden. Dan zijn ze ook sneller gaar én blijven ze mals(er).
Meer pit? Doe dan wat sambal erbij :)
Serveer met rijst of noedels.