Boerenkoolstampot met zoete aardappel

Boerenkoolstampot met zoete aardappel

Geplaatst op

Ja ja, deze Suri-foodie plaatst boerenkoolstamppot op haar blog!

In onze laatste vakantie at ik, na een soort haat-liefderelatie met de kool, een salade met boerenkool en biefstuk! Super lekker! Ik besloot thuis iets ermee te maken wat anders is dan anders. En dat is gelukt!

Door de zoete aardappel en de gebakken uitjes die erdoorheen zitten heb je een beetje een exotisch idee! En de pittige sambal-gehaktballetjes erbij maken het helemaal af.

Voor 2-3 personen

  • 250 gram boerenkool
  • 3-4 grote zoete aardappels (of evt. normale aardappel erbij)
  • 2-3 el gebakken uitjes (van de toko of bij supermarkt)

Gehaktballen

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 el sambal oelek
  • 1-2 tl ketjap manis
  • handje fijngesneden peterselie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 paprika
  • 2 tomaten in blokjes

Maak eerst de ballen.

Meng het gehakt met de sambal, ketjap, peterselie en rode ui tot een samenhangende massa.

Verhit ondertussen een pan, zonder olie of boter. Rol balletjes (grootte naar eigen wens) en bak deze gaar + bruin. Snij de tomaten in blokjes, bak (of sudder) deze mee met de balletjes. Scheutje water erbij en evt nog een beetje ketjap. Laat de balletjes rustig gaar-sudderen.

Als de balletjes bijna klaar zijn doe je de paprika erbij in reepjes.

Dan de stamppot, terwijl de balletjes op staan.

Kook of stoom de zoete aardappel in een pannetje. (Ik stoom ze in de magnetron, lekker snel!)

Eenmaal zacht, prak ze en meng dit met de boerenkool en gebakken uitjes.

Serveer de balletjes met de stamppot en eet smakelijk!