Broccolisoep met kikkererwten
Geplaatst op
Misschien al gelezen? Maar ik heb een soepdag ge(her)introduceerd hier thuis. 1-2 dagen soep in de week!
Lekker uitproberen, lekker genieten en vooral snel klaar! Met een baby, huishouden en opleiding ernaast blijft koken de ultieme ontspanning. Maar het wordt soms ook voor mij iets te bont! Deze soep is een beetje kruidig en neigt naar een lichte curry. Dat is het natuurlijk niet, maar wel heerlijk als hoofdmaaltijd!
Voor vier goede kommen vol heb je nodig:
- 1 stronk broccoli
- 1 blik kikkererwten (240 gram uitgelekt)
- 1 rode ui
- Drie teentjes knoflook
- Twee tomaatjes in blokken gesneden
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1.5 liter warm water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1-2 eetlepel(s) olijfolie
Snipper de ui en knoflook. Bak deze eventjes aan in de olijfolie. Voeg de kurkuma, komijnzaad en cayennepeper toe. Doe ook de kikkererwten erbij. Bak deze eventjes rondom.
Maak de broccoli schoon en snij in stukken. Voeg aan de pan met kruiden + kikkererwten het water en de bouillonblokjes toe. Tot slot gaan de stukjes broccoli erbij én ook de tomaat.
Laat dit rustig even pruttelen totdat de groenten wat zacht worden.
Staafmixer erdoor en klaar! Serveer met een (vers) broodje.