Cake: basisrecept
Geplaatst op
Ik krijg best wel vaak de vraag hoe je een standaard-cake maakt. Meestal is mijn antwoord: “Ja, gewoon zo en dan een beetje dit..?!” Er zijn vast mensen die dit antwoord van mij herkennen.
Toch vond ik dat het wel eens tijd werd om mijn basisrecept voor een normale cake eens uit te werken. Dan kan ik iedereen voortaan ‘gewoon’ doorsturen naar de website. Wel zo makkelijk!
Voor 10-12 plakjes heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram kristalsuiker
- 200 gram (room)boter (op kamertemperatuur)
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- rasp van 1 sinaasappel of citroen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Klop met een handmixer of in de keukenmachine de suiker samen met de boter luchtig.
Voeg 1-voor-1 de eieren toe aan het beslag. Voeg ook de vanille toe.
Tot slot gaat de meel erbij. Meng de rasp erdoorheen.
Bak de cake - in een beboterd bakblik of bekleed met bakpapier bakblik - in 35-40 minuten goudbruin en gaar.